SOON AVAILABLE IN YOUR COUNTRY

Privatnost i sigurnost

Na osnovu Zakonu o zaštiti ličnih podataka (Službeni glasnik BiH, br. 49/06)  i  odredaba člana 7.,člana 43 i člana 52. Statuta Društva za proizvodnju, promet i usluge ALMA-RAS d.o.o. Olovo, direktor Društva donosi:

 

PRAVILNIK O PRIVATNOSTI I SIGURNOST

 

PLAĆANJE PREKO INTERNETA

Član 1.

Alma Ras online trgovina/webshop www.shop.alma-ras.com koristi naprednu tehnologiju, rješenja i sredstva za prijenos i zaštitu ličnih podataka, poduzima sve mjere kako bi zaštitio podatke korisnika. Prilikom registracije korisnik u prijavnu formu unosi lične podatke (ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, email...), a pristup tim podacima ograničen je na odgovorne osobe zaposlene u Alma Ras kompaniji. Podaci se koriste kako bi održali kvalitet usluge prema kupcima, a sve u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH.

Član 2.

Podaci i bankovnom računu i kartici korisnika niti u jednom trenutku nisu dostupni zaposlenicima Alma Ras kompanije, te ostaju u posjedu korisnika i nadležne banke, koja također primjenjuje potrebne mjere sigurnosti i zaštite podataka.

Član 3.

Online kupovinu na www.shop.alma-ras.com obavljate sigurno zahvaljujući kriptovanoj formi SSL (TLS) protokola i PKI (public key infrastructure) sistema. Za dodatna pitanja o zaštiti sigurnosti možete se javiti putem email adrese webshop@alma-ras.com

 

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA

Član 4.

Alma Ras poduzima sve mjere kako bi zaštitila podatke o korisniku, kupcu ili posjetiocu www.shop.alma-ras.com . Svi podaci ostavljeni prilikom posjete, registracije i kupovine na www.shop.alma-ras.com su zaštićeni i šifrirani. Korištenje podataka je ograničeno i u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka u BiH, a Alma Ras neke od tih podataka koristi anonimno s ciljem održavanja i unaprijeđenja kvaliteta usluge. Informacije koje se ovim putem prikupljaju koriste se u statističke svrhe i strogo se čuvaju, a to su informacije o kretnjama korisnika na www.shop.alma-ras.com (stranice koje posjećuju, koliko dugo se zadržavaju, na koji način biraju artikle...), a sve kako bi se poboljšalo korisnično iskustvo kupovine.

IP ADRESA

Član 5.

Alma Ras koristi IP adrese korisnika u svrhu analize i obrade podataka o proizvodima koje korisnici pretražuju, gledaju i kupuju. IP adresa nije vezana uz lične podatke korisnika, te se ne može koristiti u svrhu identifikacije korisnika.

 

COOKIES

Član 6.

Alma Ras koristi cookies u cilju poboljšanja usluge krajnjim korisnicima i posjetiocima www.shop.alma-ras.com , a njihova svrha je prikupljanje određenih informacija i čuvanje određene tekstualne datoteke na korisničkom računaru. Cookies sakupljaju informacije kao što su podaci o broju posjeta određenim stranicama, a u cilju dobivanja informacija koje Alma Ras zaposlenicima pomažu u procesu poboljšanja uslova korištenja www.shop.alma-ras.com i ni u kakvom slučaju ne ugrožavaju sigurnosti korisnika.

NEWSLETTER

Član 7.

Alma Ras putem www.shop.alma-ras.com od korisnika traži pretplatu na Newsletter, kako bi sve svoje posjetioce blagovremeno obavijestila o pogodnostima koje za njih priprema.